mmmm

mmmm

sobota, marec 21, 2020

Nova pridobitev Fujifilm X20 ( retro digitalc)

Po dolgem času sem izvohal, ter si privoščil...Vendar ob ravno nepravem času, ko sem še mislil, da nas Korona Virus nekako zaobide oz. vsaj ne bo prišlo tako daleč, da se bodo zadeve zaostrile na tako raven, kjer bi ta porabljen denar verjetno bolj prišel prav za ....bom še videl, kje sem prekratek...

Nova pridobitev je retro (erotic) kompaktni fotkič FUJIFILM X20, retro oblike, majhen - za v žep, z ogromno funkcijami, ki pa jih še nisem uspel raziskat. Zatorej tudi karantena in vladni odlok STAY at HOME, prihajata zelo prav študiranju in raziskovanju tega malčka.


Fujifilm

skratka, vedel sem, da se nakup splača, saj mi je FUJI vedno deloval, kot vodilni proizvajalec odličnih barvnih filmov, z lepim, meni osebno všečnim zelenim 'štihom' . Ko sem fotkal na film, sem za barvne fotografije vedno izbral Fujifilm Superia, najraje 400ASA, da sem lahko photkal tudi ponoči.




Zanimivost je tudi ta, da nanj lahko zapnem externi flash ter fotkam v RAW-u, kar je za kompakte redkost, snemam filmčke, ISO 12600, ter opcija super macro...Tak mini all-in-one fotkič! Happy!!!



 Celje_Ghost town (ISO12600)

 Vijovajka

 Marjetke - Supermacro mode

Villa Fortuna





....pa je prišla pomlad, z vso možno intenzivnostjo, kakršne nisem občutil že 5 let. nekaj je v zraku, nekaj pa v glavi. sprememba doživljanja, ptički se ne ženijo zastonj! Ostanite zdravi in namenite bližnjemu najlepše, kar premorete v sebi!